Apple melancarkan Apple Teacher Portfolio

Komuniti pendidik Apple sedia tahu mengenai program pensijilan Apple Teacher dan Apple Teacher Swift Playgounds. Apple hari ini memperkenalkan satu lagi program pembelajaran kendiri dalam pembangunan profesional guru yang baharu iaitu Apple Teacher Portfolio.

Apple Teacher Portfolio ialah lencana pengiktirafan pembelajaran profesional baharu yang boleh diperoleh oleh pendidik melalui Apple Teacher Learning Centre. Apple Teacher Portfolio direka bentuk untuk membantu pendidik membawa kreativiti kepada setiap pelajaran dan mana-mana subjek, tidak kira di mana pembelajaran berlaku.

Apple juga menyediakan kemas kini merentas aplikasinya seperti app Classwork dan app Classroom serta kurikulum Everyone Can Create, yang memanfaatkan ciri terbaharu app popular iPad dan Apple.

Tawaran percuma membantu pendidik memanfaatkan sepenuhnya teknologi Apple melalui setiap fasa perancangan pelajaran mereka untuk membantu pelajar mengaktifkan pengetahuan sedia ada, meneroka topik dengan lebih mendalam dan menggunakan pemahaman.

Dengan 21 templat dan idea pelajaran yang diilhamkan oleh panduan projek Everyone Can Create, pendidik boleh meningkatkan kerja mereka dengan melibatkan pelajaran harian untuk pelajar, menggunakan app seperti Keynote, GarageBand dan iMovie.

Bagi pendidik, Apple Teacher Portfolio menjadi kompilasi pelajaran mereka yang paling kreatif dan menarik, kumpulan kerja yang sedia untuk dikongsi dengan kepimpinan dan rakan sebaya. Memikirkan perkara yang berkesan — dan perkara yang tidak berjaya — membawa kepada transformasi dalam amalan pengajaran, dan portfolio bertindak sebagai jurnal untuk mencatat peristiwa penting tersebut.

Apple Teacher Portfolio dapat membantu membina keyakinan pendidik dalam membayangkan semula pelajaran mereka dan mengiktiraf mereka untuk kerja hebat yang mereka lakukan setiap hari.